asinthecity.com forbrukslån 10 ting du kan bruke forbrukslån til

10 ting du kan bruke forbrukslån til

Et lån uten sikkerhet er en populær løsning for mange. Det er lettere å få innvilget, også for de av oss som ikke har eiendeler som kan brukes som sikkerhet overfor banken.

Selv om du ikke trenger å dokumentere hva du skal bruke lånet til, bør du absolutt ha en plan før du skriver under på en låneavtale. Mulighetene for hvordan du ønsker å disponere pengene til et slikt lån, er likevel mange.

Her har du noen av de vanligste grunnene til at folk tar opp lån uten sikkerhet. Kanskje noen av disse passer perfekt for deg? Bare regn ut hvor mye du kan og bør låne først.

Puss opp hjemmet med lån uten sikkerhet

Det å pusse opp hjemme kan utgjøre en betydelig kostnad, uansett om du bor i hus eller leilighet.

Om du pusser opp litt og litt hver måned med pengene du har til overs, tar det tid. Det er ikke hyggelig å føle at du bor flere måneder på en byggeplass. Skal du spare opp før du pusser opp, vil du også måtte vente lenge. Om du akkurat har flyttet inn, ønsker man ofte å komme i orden så raskt som mulig, og med et lån uten sikkerhet, kan du få hele oppussings jobben gjort på en gang.

Dra på ferie med lån uten sikkerhet

Iblant trenger man bare å komme seg bort litt. Glemme hverdagen, og tilbringe tiden med de man er glad i, få nye inntrykk i nye omgivelser.

Men ferier koster penger med kostnader til for eksempel flybilletter, leiebil, hotell, inngangsbilletter og restaurantbesøk. Ofte ender alt dette opp med å koste mer enn man har planlagt, spesielt om du har flere barn og reiser med hele familien. Et lån uten sikkerhet kan gjøre det lettere å gjennomføre drømmeferien din.

Gjør et stort innkjøp

Med mindre du sitter på en stor formue, så er ikke store innkjøp noe du gjør hver måned. For mange av oss går størsteparten av inntekten rett ut igjen på faste utgifter. Hva om du ønsker deg en ny TV eller datamaskin, ny innredning til stuen, eller nye hvitevarer til kjøkkenet? Kanskje du ønsker deg ny bil eller båt?

Dette er ting de færreste av oss har penger til overs til å kjøpe på en normal månedslønn. Men kanskje du har nok hver måned til å betale ned på et lån uten sikkerhet?

Dra på shopping med lån uten sikkerhet

Fra tid til annet er det fint å kunne fornye seg litt. Enten det er snakk om klærne på kroppen din eller elektronikken i hylla. Når du først er i gang, kan det være fint å gå til innkjøp av både det ene og det andre. Å kjøpe mer enn du trenger jevnlig er aldri en god ide. Men en gang iblant er det greit å spandere litt på seg selv.

Ta opp et lån uten sikkerhet på en sum du vet du får betalt tilbake, så kan du kjøpe akkurat det du ønsker deg her og nå.

Redd dagen med lån uten sikkerhet når det er krise

Store, uforutsette kriser kan ramme alle. Kanskje det skjer noe med hjemmet eller bilen din som ikke dekkes av forsikringen? Kanskje du, eller noen i familien, blir skadet eller syk, og det fører med seg store utgifter?

Ikke alle problemer kan utsettes, og ikke alle faste utgifter kan glemmes bort selv om noe mer dramatisk oppstår. I situasjoner som dette, kan et lån uten sikkerhet redde dagen for deg og familien.

Gjør et lån uten sikkerhet om til profitt

Dette punktet er kanskje ikke for alle, men om du vet hva du driver med, kan det lønne seg. Det finnes nemlig måter å få lånet til å betale seg selv ned på. Forhåpentligvis sitter du igjen med mer enn du hadde etterpå også.

Bruker du et lån uten sikkerhet på å kjøpe og selge aksjer kan du ende opp med god profitt. Du må selvfølgelig være tålmodig for å tjene noe særlig på aksjemarkedet, men det er langt ifra umulig. Er du mer utålmodig kan det også være store gevinster å hente på nettkasinoer. Men her er risikoen enda større. Det er aldri hyggelig å slite med å betale tilbake.

Betal for den store dagen

Om ferien eller den nye TVen føles bittert å spare opp til lenge, så er det ingenting i forhold til de store dagene i livet. Bryllup, dåp og konfirmasjon er ikke noe man opplever mange ganger, spesielt ikke når det er du eller en av dine nærmeste som er hovedpersonen. Da er det synd å ikke ha råd til å feire det.

Dette er også ting som koster. Mat og gaver kan bli dyrt i seg selv. I tillegg må du ut med noen kroner på en bryllupskjole eller konfirmasjonsdress som kanskje aldri skal brukes igjen. Med et lån uten sikkerhet kan du få akkurat den feiringen du ønsker deg.

Bruk lån uten sikkerhet som egenkapital

Til de aller største kjøpene i livene våre, som hus eller leilighet, finnes det egne lån. Her er det som regel snakk om millioner, et lån du vil betale ned på i mange år etterpå. Allikevel er det en langsiktig investering som er verdt det.

Det innebærer likevel ofte at du må stille med egenkapital. Altså en sum penger du betaler med en gang. Denne er ofte ganske så stor i seg selv. Men får du et lån uten sikkerhet, kan du kanskje dekke denne summen.

Få litt ekstra luksus i hverdagen med lån uten sikkerhet

Det finnes kanskje mer langsiktig bruk av et lån uten sikkerhet enn hverdagsluksus. Men det betyr ikke at du aldri kan benytte deg av det. Er du innforstått med hva det vil innebære å betale tilbake gjelden, så er det helt opp til deg.

Kanskje du nettopp har hatt bursdag, eller vil feire den nye jobben? Har du kanskje akkurat fullført eksamen? Da er det fint å kunne spise ute noen ekstra ganger. Å kjøpe god mat og drikke og spandere litt ekstra på deg selv, uten å tenke på at du ikke får betalt strømregningen, kan noen ganger være deg vel undt.

Samle opp annen gjeld

Dette siste punktet kan kanskje virke mindre spennende enn mange av de forrige, men det kan likevel lønne seg. Har du mye ulik gjeld til ulike utlånere kan det være mye å tjene på å samle de opp til ett lån.

Tar du opp et lån uten sikkerhet på den totale summen du skylder, kan du betale ned alle. Dermed får du bare en sum med en fast faktura i måneden å tenke på. Du bør allikevel regne litt på det først. Dette lønner seg nemlig bare om rentene på det nye lånet ikke er mye høyere enn på den andre gjelden du har.

Related Post